(ВИДЕО) Мотоциклетист счупи глупомера

Мотоциклетистът от Moto2 Романо Фенати направи много грубо и неспортсменско нарушение в състезанието от своя клас в Сан Марино, което му донесе незабавна дисквалификация и забрана за участие в следващите два кръга. 

Италианецът се изравни със Стефано Манци на пистата "Мизано" и преди приближаващия осми завой хвана спирачния лост на мотора на своя съперник, натискайки спирачката му. Двамата пилоти се бореха за 17-ата позиция.

Неговият отбор - Фенати Маринели Снипърс няма да обжалва наказанието. Днес те заявиха, че прекратяват още сега договора му заради неспортсменски, опасни и рушащи името на спорта действия. Тимът се извини на феновете на мотоциклетизма по целия свят.

Манци също получи санкция за опасно каране преди въпросния инцидент и ще го изтърпи на следващото състезание от календара в Испания, като стартира с шест места зад това, което си спечели в квалификацията. Интересното в случая е, че той катастрофира на "Мизано" скоро след инцидента със спирачките.

Фенати е известен със своите изцепки, като преди 2 години той бе част от академията на Валентино Роси, но иммено подобни ситуации му костваха мястото там.