(ВИДЕО) Лют скандал и куп обиди - Фюри и Уайлдър очи в очи

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се разлютиха яко по време на първата пресконференция, на която популяризиха битката си за световната титла на WBC в тежка категория. Стигна се дори до физически контакт и бутане, псувни и закани и се наложи двамата боксьори да бъдат арзтървани.

Устатите съперници проведоха първата си пресконференция преди срещата си на 1 декември в Лос Анджелис в централата на BT Sport в Лондон. Следващите брифинки, промотиращи битката, ще са в Ню Йорк и Лос Анджелис. 

https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/wilder-fury%20(10).jpg?w=598&ssl=1

Фюри отхвърли определението, че е „претендент“ на Уайлдър, преди да ескалира нарастващото напрежение между двамата, след като стана от мястото си и предизвика американеца на спаринг.

Промоутърът на 30-годишния британец Франк Уорън бе принуден да застане между тях, преди да се намеси и охраната. Пресконференцията завърши като двамата боксьори си крещяха един на друг.

https://i0.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/wilder-fury%20(9).jpg?w=598&ssl=1

„Аз не съм претендент на никого. Аз съм линейният шампион в тежка категория, най-добрият от най-добрите", каза Фюри. “Това е битка между двама шампиони, които са равнопоставени. Уайлдър е лимон, който аз ще изстискам докрай и ще си направя от този глупак лимонада. Ще види този кой съм От 30 боя - ще го бия 30 пъти. Ще го бия всеки ден и по 2 пъти в неделя.
https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/wilder-fury%20(7).jpg?w=598&ssl=1

“Важно е да установя доминация в дивизията, след като аз съм най-лошият човек на планетата. Винаги нокаутирам съперниците си, това е което правя. Тайсън Фюри разполага с два месеца, за да се подготви. Той свали много килограми, но трябва да свали още малко. Ние не можем да се влияем от мнението на другите. Ще разберете чия ера е, след като нокаутирам всички. Като казвам, че ще пратя Фюри в несвяст - аз не говоря празни приказки, ще ви кажа още къде той ще лежи, колко ще лежи. Аз съм убиец, съмнявам се той да е виждал убиец в лицето", каза Уайлдър.

На последната му реплика Фюри отвърна: Виждал съм доста убийци в очите, но Уайлдър не е от тях. Убийците не се обличат тъпанрски смешно, както прави той. Няма убиец с подобни дрехи".