(ВИДЕО) Кристиян Добрев млати младежи след спор на мини футбол

Спортният директор на елитния Септември (София) Кристиян Добрев е обвинен в побой над младежи по време на мач от Аматьорската мини футболна лига, съобщи „Нова Телевизия“. Срещата се е състояла в сряда (3 април) на терен в столичния квартал „Слатина”. Едно от момчетата е с тежки наранявания.

Майката на две от пострадалите момчета Таня Христова разкри какво се е случило, а своята версия за случилото се разказа и потърпевшият Кристиян Христов. Бившият футболист на Локомотив (София) Кристиян Добрев отказва публичен коментар по темата.

„Всичко вървеше нормално, докато не започна мачът да се изнервя. Започна налагане на тяхното мнение, а като не им отстъпим те се правеха на мъже. Имаше подхвърляния да затворят клетката: „След мача ще ги убием”. Това са възрастни хора, а нашият отбор е от момчета”, сподели Кристиян Христов, чийто брат е все още в болница.

„Днес евентуално ще го изпишат. Със счупване на две места на носа е, опериран беше по спешност. Пребит е, бъбреци, окото му е затворено и още не може да се провери има ли отлепване на ретината”, поясни Таня Христова.

По време на мача Кристиян Христов и играч на другия отбор са изгонени с жълти картони. Това предизвиква агресия в другия играч и нападамладежа. Следва масов бой.

„Петър Мирчев, 70-ти набор е, беше излязъл от терена преди мен, аз също бях изгонен от мача, а той ме посрещна на центъра. Целият, целият отбор връхлетя върху мен. Брат ми дойде да ми помогне и ни пребиха. Най-дейни бяха Петър Мирчев, Кристиян Добрев – той е изпълнителен директор на Септември, Руслан Недялков и Пенчо, на когото не запомних фамилията. Мен ме свалиха на земята, а след това биха и брат ми. Всичко стана много бързо”, продължи разказа си единият от пострадалите.

„Като цяло, вината е обща. Говорих със свидетели, съдии, делегат. За съжаление, никой не прави компромис и се стига до този неприятен финал. Имаме охрана, но не е могла да реагира, защото всичко се е развило много бързо. Шестима колеги са били на терена и се опитвали да разтърват биещите се”, заяви Илия Ангелов, организатор на турнира.

И двата отбора ще понесат санкции – единият е изключен от турнира, а за другия още не е решено.