(ВИДЕО) Джошуа пръв извърна поглед на кантара преди Битката на непобедените

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е с 2,7 килограма по-тежък от съперника си Джоузеф Паркър, показа кантарът снощи преди боя между двамата, който ще се състои в събота в Кардиф.

Джошуа закова кантара на 109,7 килограма, което пък е с почти шест килограма по-малко от теглото му от последния му бой с Карлос Такам. Тогава британецът тежеше 115 килограма. Двамата се гледаха дълго време лошо по традиция. Англичанинът от нигерийски произход пръв извърна поглед, а после Паркър си позволи да се смее на своя опонент. Джошуа отвърна със същото и със стойки. 

"Бягах добре, тренирах добре, подготовката бе трудна, но се чувствам много добре, след като успях да сваля тези допълнителни килограми", каза британецът, който държи титлите в Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

В същото време претендентът Паркър от Нова Зеландия тежи точно 107 килограма преди най-важния бой в кариерата си.

До този момент нито Джошуа, нито Паркър познават вкуса на загубата, като британецът е с 20 победи в 20 мача, докато Паркър е с 24 успеха в 24 срещи. Двамата излизат един срещу друг на ринга на стадион "Принсипалити" в Уелс, като срещата ще бъде наблюдавана от 80 000 по трибуните. Двубоят се очаква да започне около 23:30 часа българско време.