Братът на Тайсъна също си осигури медал от европейското по бокс

снимка: bgboxing.org

Боян Асенов последва своя по-голям брат Даниел и също си осигури медал от европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 г. в Румъния.

18-годишният национал спечели 1/4-финалната си среща в кат. до 56 кг срещу Никалай Шах от Беларус с 4:1 съдийски гласа – 29:28, 30:27, 28:29, 30:27, 30:27, и си гарантира най-малко бронз от шампионата. В спор за място на финала Боян ще срещне Роберт Еузеби Житару от Румъния, който победи Руслан Белузов от Русия.

Тайсъна си осигури участие на полуфиналите още снощи, след като нокаутира германеца Тарик Ибрахим Омар в третия рунд. Братя Асенови ще са и единствените ни медалисти, след като другите наши боксьори загубиха днешните си срещи.

Спорно бе отпадането на Благой Найденов в кат. до 81 кг от германеца Атанасиос Казакис. Българският боксьор не отстъпваше по нищо на своя съперник, често вкарваше серия от удари в главата и тялото на Казакис, но съдиите предпочетоха немеца. След последния гонг имаше дълго забавяне преди обявяването на резултатите, а с решението на арбитрите не бяха съгласни нито самият Благой, нито треньорският ни щаб.

Загуба претърпя и Иван Мечков в кат. до 91 кг, който отстъпи пред украинеца Серхий Хорсков. Българинът обаче пропиля първите два рунда и се хвърли да атакува едва в последния, което не бе достатъчно за крайния успех.

Така и при мъжете, и при жените ще имаме по двама медалисти, а какъв ще е блясъкът на медалите, ще се разбере в следващите дни.