(ВИДЕО) Бойко Борисов посети волейболните национали и ги надъха

Министър-председателят на България Бойко Борисов посети лично зала "Конгресна" във Варна, за да засвидетелства подкрепа към волейболните национали. Премиерът поздрави всеки един от играчите, които защитават честта на страната на домашния Мондиал. Борисов се прегърна топло с треньора Пламен Константинов, а на няколко пъти пусна майтапи.

"Имайте предвид, че ви гледат децата, младежите, девойките... Ставате символи, пример за подражание и сте изключително важни", обърна се към волейболистите премиерът.

"Днес темата е спорт. Виждате, че направихме зали в редица градове. В Пловдив и София дори нямаше читави зали, сами виждате как е в момента. За Варна да не говорим, тази зала беше пред срутване. За нас е важно да направим залите, за да се чувстват добре всички, не е важно аз да присъствам. Много се радвах като гледах срещите по футбол със Словения и Норвегия. Мога да кажа, че ако продължат така и се класират, догодина може да им направим едно кокетно ново стадионче. Футболистите играят много сърцато, стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион. Пак казвам днес темата е спорт и нова Математическа гимназия в Бургас, а Математическата гимназия на Варна ще стане и тя", каза Борисов.

Националите вече победиха Финландия в неделя, а в четвъртък от 20:40 часа ще играят срещу шампиона на Азиатските игри Иран.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕОТО С ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕМИЕРА В ЗАЛА "КОНГРЕСНА".