ВИДЕО: 41-годишен шокира Дейвид Прайс във втория рунд

снимка: Guliver/Getty Images

Британецът Дейвид Прайс е смятан за един от най-перспективните боксьори в тежка категория за настоящия момент, като мнозина го припознават за един от потенциалните наследници на братя Кличко като доминатор в дивизията.

 

Този мит обаче сякаш рухна снощи, когато 29-годишният Прайс допусна шокираща, първа за него загуба с нокаут от 41-годишния ветеран и бивш претендент за световната титла Тони Томпсън (САЩ).

 

Двамата боксьори се изправиха един срещу друг на "Ехо Арена" в Ливърпул, като се смяташе, че Тони Томпсън ще бъде поредното леко препятствие пред Прайс, преди британецът да достигне до мечтан двубой с Владимир Кличко за световната корона.

 

Сблъсъкът в Ливърпул обаче протече кошмарно за Прайс и феновете в залата, след като още във втория рунд Томпсън свали британеца с удар в областта на лявото ухо.

 

Дейвид Прайс изпадна в нокдаун, като в последствие успя да се изправи, но видимо не можеше да стои на краката си. Нещо, което и принуди рефера да спре срещата.

 

Това бе първа загуба за Дейвид Прайс като професионален боксьор, като в актива му вече има записани 15 поредни победи и 1 поражение. Въпреки шокиращата загуба, островитянинът остана оптимист за шансовете си в бъдеще.

 

"Така е в тежка категория. Никой не е неуязвим", продума той. "Но аз ще се съвзема от това. Не смятам, че съм бил пребит тази вечер. Става дума за един от онези удари, които понякога поемаш изненадващо. Той ме нацели в ухото, което и наруши целия ми баланс".