Вицешампионът отпадна от "Уши Класик"

снимка: Monique Limbos

Вицешампионът Джон Хигинс отпадна във втория кръг на ранкинг турнира „Уши Класик“.

Намиращият се на 11-о място в световната ранглиста по снукър шотландец допусна загуба с 4:5 фрейма от своя сънародник Алан МакМанъс в първата сесия за деня, въпреки че водеше с 3:1 в определен момент в двубоя.

И двамата играчи имаха доста проблеми с играта си по време на мача, като показателни за тях бяха последните удари на победителя в мача.

Тогава той почти вкара бялата топка заедно с черната, а преди това едва бе реализирал розовата, ударила се няколко пъти в челюстите на джоба преди своето влизане в него.

Именно ветеранът МакМанъс, който през тази година навърши 43 години, отстрани четирикратния световен шампион и бивш номер 1 Хигинс още в първия кръг на тазгодишното Световно първенство.

Тази победа бе първата му в зала „Крусибъл“ от 2005 година насам и бе началото на похода му към четвъртфиналите на турнира, където бе отстранен от бъдещия шампион Марк Селби.

„И двамата имахме затруднения. Трудно е да навлезеш във форма тук след толкова дълго пътуване. Щастлив съм от победата, но ще трябва да подобря играта си, ако искам да продължа напред в турнира. Обърках нещата в последния фрейм, Джон се завърна и се стигна до цветните топки, където извадих късмет,“ заяви Алан МакМанъс в интервю за worldsnooker.com след успеха си.

Други изненади след първите две сесии за деня нямаше. Победи в мачовете си постигнаха фаворитите Нийл Робъртсън (5:3 срещу Майкъл Георгиу), Шон Мърфи (5:2 срещу Крис Уейклин) и Марко Фу (5:3 срещу Джейми Джоунс).