Венгер с удар по Тотнъм на последната си пресконференция

снимка: twitter.com

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде своята последна пресконференция. В неделя от 17:00 ч. френският специалист ще изведе "топчиите" и в последния си мач срещу Хъдърсфийлд като гост. Венгер обаче бе в добро настроение преди срещата и реши да нападне най-големия враг на "артилеристите" - Тотнъм.

Според него новият стадион на "шпорите" им е струвал много скъпо и те трябва да се замислят за освежаване на бюджета чрез продажба на голямата си звезда Хари Кейн. Той намекна, че някои от играчите на Тотнъм могат дори да бъдат продадени на "Емиратс".

"Цената на един стадион се е удвоила, но цената на играчите се е вдигнала три или четири пъти. Когато ние строяхме стадиона си, тогава 10 милиона за един играч бяха много. Днес за колко могат Тотнъм да продадат Хари Кейн? Нямам идея. Може би 100 милиона? Може би те трябва да се замислят над подобен вариант за финансиране. Трябва да го приемат. Може да се наложи да продават играчи, дори да продават на Арсенал”, заяви недвусмислено Арсен Венгер.

Французинът си спомни и за стария дом на Арсенал - "Хайбъри". През 2006 г. бе завършен строежът на "Емиратс" за 390 милиона паунда и "артилеристите" се преместиха там. Иначе цената на стадиона е двойно по-малка в сравнение със сегашната, която Тотнъм плати - около 800 милиона паунда.

"Хайбъри" имаше специален дух", припомни си Венгер. "Това бе нещо като църква. Там можеше да подушиш душата на всеки, който е играл на този стадион. Всичко бе много специално. "Емиратс" бе като да си купиш нова къща. Отне ни известно време да свикнем с него. Това е страхотен стадион, но в "Хайбъри" имаше нещо наистина специално".

В неделя французинът ще изведе Арсенал в поредно гостуване и ще се надява да приключи кариерата си в лондонския тим с победа. Статистиката обаче е срещу него - тази година "топчиите" са загубили всичките си 7 двубоя далеч от дома във Висшата лига.