Клоп: Трябва да бием Реал, за да ни помнят още 500 години

снимка: twitter.com

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не обича клишетата и доказа това на пресконференцията преди мача с Брайтън, който е последен за мърсисайдци във Висшата лига този сезон. Немският специалист няма как да не мисли за финала на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) на 26 май в Киев и заяви, че трябва да ги победи, за да може хората да помнят тима му още 500 години.

По-важната задача пред Клоп обаче е да изведе тима си до победата срещу "чайките" и така да гарантира футбол в Шампионската лига и следващата кампания. Мърсисайдци са 4-и в подреждането със 72 точки, а петият Челси дебне на два пункта зад тях 90 минути преди края на сезона.

"Ако някой ми беше казал преди началото на сезона, че в последния ден всичко ще бъде в собствените ни ръце, щях да приема предизвикателството. В момента не мога да мисля за финала в Шампионската лига. Трябва да се концентрираме за предстоящия ни мач и да го спечелим, за да сме сигурни, че ще играем в Шампионската лига и през следващата година.

След това имаме две седмици да се подготвим за мача с Реал. За да бъдем запомнени в следващите 500 години обаче, ние със сигурност трябва да спечелим мача с Реал", заяви безкрайно мотивираният Юрген Клоп.