Венци Стефанов се оплака от телефонен терор

снимка: lap.bg

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се оплака, че цяла нощ телефонът му е звънял, а от другата страна са били фенове на Ботев (Пловдив), които го заплашвали. В сутрешния блок на "НОВА" босът на "белите" заяви, че ръководството на "канарчетата" е дало номера му на запалянковците и те го тероризирали след полуфинала за Купата (1:0).

В него се разиграха изключително грозни сцени, като съдията Станислав Ставров попречи на Ботев да се класира на финала след неотсъдена чиста дузпа. Стефанов разкри, че феновете на "жълто-черните" са звъняли още на рефера, както и на председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев.

"Пуснал съм жалба в полицията, записаха моя телефон, телефона на съдията и на шефа на съдиите. Намазали са къщата на шефа на съдиите в жълто, заплашват семейството и децата на рефера, преследват децата му", сподели босът на Славия в "Здравей, България" тази сутрин.

"Благодаря на полицията, че ми взеха телефона и ми пратиха всички благопожелания. Цяла нощ ми пращаха "благопожелания", явно от ръководството са им дали телефона ми. Дали са моя телефон, на съдията и на шефа на съдиите и цяла нощ тормоз.

Определен кръг хора в Ботев мачкаха години наред Христолов. Години наред феновете на ЦСКА тероризираха Гърнетата и Сашо Томов, но при Гриша Ганчев кротуват, защото има силна ръка", сподели Стефанов.

Той разкри за няколко грозни събития след полуфиналния мач снощи. "Има изстъпления по стадионите, които граничат наистина с терор. Не може 1000-2000 ултраси от цялата страна, правят си маршове и побоища. Вчера след мача, отивайки след него по "Графа", две пловдивски коли се биха като добичета по улицата. Тези хора не са отишли на стадиона да си подкрепят отбора, а да показват мускули", заяви Стефанов.

"И в Левски при Спас Русев се взе курс да не се дава толеранс на хулигани. В публиката на Славия имаше стотици деца, а от другата страна озверели лица да хвърлят бомбички. Като видяха сериозната полиция, клекнаха и се укротиха", заяви Венци Стефанов.