Ботев поиска оставката на шефа на съдиите и отстраняване на Ставров

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) поиска оставката на председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев и спирането на правата на рефера Станислав Ставров. Ръководството на "канарчетата" изрази позицията си в остра декларация след вчерашното фиаско на полуфиналите за Купата на България.

Ставров поряза жестоко носителите на трофея, след като не отсъди чиста дузпа за Ботев, а гол на Стивън Петков бе отменен. Славия надви тима на Николай Киров с 1:0 и се класира на финала.

От Ботев дадоха да се разбере още преди мача, че ако съдията ги пореже, ще изкарат наяве всички схеми на БФС. Имаше дори сигнали за заплахи срещу футболисти на "жълто-черните" и всичко дойде от избора на Станислав Ставров, който е близък до Славия. 

Ето декларацията на Ботев (Пловдив):

Ръководството на ПФК "Ботев" изразява своето дълбоко разочарование и отвращение от начина, по който бе опорочен полуфиналният сблъсък в турнира за Купата на България срещу отбора на "Славия"!ПФК "Ботев" иска оставката на новоназначения председател на Съдийската комисия Йордан Сталев!ПФК "Ботев" настоява арбитърът Станислав Ставров да бъде изваден от съдийската листа и да не получава наряди като главен, асистент или четвърти съдия!ПФК "Ботев" настоява за публично оповестяване на доклада и мотивите за оценка на съдийската бригада, каквато и да е тя, от страна на наблюдателя на днешния мач Валери Цветков!ПФК "Ботев" изразява своята подкрепа към спортно-техническия щаб и футболистите от представителния отбор, както и своите адмирации към адекватната реакция и позицията на "жълто-черната" публика по отношение на съдията Станислав Ставров, преди и по време на мача.Въпреки изобилието от сигнали за това, което се случи във вечерта на 24 април на ст. "Васил Левски", ПФК "Ботев" реши да не нагнетява напрежението преди двубоя, тъй като това не се вписва в стила, историята и традициите на нашия Клуб.За съжаление честната игра претърпя тежко поражение, а прозиращите наглост и безочие в някои коментари след мача говорят, че това поражение няма да бъде последното, а поредното...