Венци Стефанов попиля Павел Колев и Станислав Тодоров в култов брифинг

Ексцентричният бос на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция, на която говори по различни теми от българския футбол. Членът на Изпълкома на БФС, който в Овча купел разполага с пари на Младен Михалед-Маджо, влезе в задочен спор с изпълнителния директор на Левски Павел Колев. Чичо Венци говори и по темата за дълговете на Левски. Той твърди, че сумата е доста по-голяма от тази, която се афишира. Срефанов попиля и съдията Станислав Тодоров.

ЕТО КАКВИ ГИ НАГОВОРИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НА "БЕЛИТЕ":

"С Павел Колев имаме цивилизационни разминавания. Не знам дали това лице е напуснало БФС. Доскоро не беше напуснал. Да не му бият един боц и да се върне там! Хората, дето дават парите там, не обичат такива библиографи, дето пишат само фантасмагории. Нека той ви намери Хасан Чинчири, нали ходи по Европа за извисяване на футболните нива, момчето е интелигентно", коментира Стефанов в типичния си стил. 

"Желая му здраве, той знаеше моето отношение към него. Години наред се мазнеше около Наско и Илияна, после почна да търси други да им пише биографиите, беше се взел насериозно. Не е мой тип човек, казвам го честно и открито. В БФС има млади и кадърни момчета, които знаят езици и не се надуват толкова много. Той беше втори изпълнителен директор, разхождаше се с едни папки. Аз съм от по-старата генерация, младите са по-чувствителни хора. Аз като има нещо, като го почувствам, и си го казвам. Утре могат да ме глобят и като пресичам на червено. С моите колеги даваме парите си за Славия, не се "водим" в Славия. Тези, дето се "водят", взимат заплати, както в БФС това лице, и в момента в Левски. Когато видя, че един човек е дал 20 лева за спорта, ще го адмирирам. Но когато само взима и само е съдник, последна инстанция, не мога да го уважавам. Казвам го открито", добави президентът на Славия.

"Славия, за разлика от другите клубове, няма една стотинка задължения. На ЦСКА задълженията бяха над 50 милиона лева. На Левски задълженията са 39 милиона и 825 хиляди лева. Това е точната сума! Обадете се и питайте вашия човек - Павел Колев. Три-четири отбора в българския футбол са чисти в момента. Кои са те ли? Вие разследващи журналисти ли сте или спортни? Направете справка кои са чистите клубове", добави Стефанов.

По повод атаката на съдията Станислав Тодоров, който ръководи загубата на Славия с 0:3 от Левски, босът на "белите" коментира: "Къде съм бил при съдиите на мача с Левски?! С колко души? С пет?! Къде го прочетохте това? Там има камери, които са навсякъде и сигурно могат да ти премерят и пулса. Имаше полицаи около съдията, казах му, че това, което прави, е престъпление и докато съм във футбола, ще направя каквото мога, за да не свири повече мачовете. Това беше, стоя зад думите си. Казах ви за Пирин - Витоша, това беше ритуално… Не ти взимат три точки, а те изхвърлят от "А" група с това. Спира всичко - засада, навеждат се да изпълнят удара, вратарят на три метра, онзи вика: "Давай, давай, давай, играй". И гол. Край. Този съдия, ако му се видят всички неща, които е вършил, може да го осъдят и на затвор." 

"Играхме на "Васил Левски" - нямахме осветление, вече имаме. Фракциите се били, моя работа ли е! Да се бият и три фракции, ако искат. Аз какво да направя?! Паркът около "Славия" бил опасен, а тук покрай "Васил Левски" не е ли опасен?! На мача с Левски веднага ни сложиха международен съдия - не може, ако не е международен. Мен за казани думи ме глобят с 11 000 лева, а този съдия ощетява труда на хората, но го скриват за 2-3 мача и пак го връщат. Ще изпратя запис в УЕФА, да преценят те. Четири години и половина този съдия не е свирил на Славия. Не току-така! Започнаха да ме убеждават, че вълкът не си бил сменил козината. Той си мени козината, но нрава не. Разровете се да видите колко такива мачове има този съдия, десетки са. Ще пратя на УЕФА запис с всички негови отсъждания от онзи ден и да видим дали може да е международен съдия. Като президент съм длъжен да защитавам отбора си. Къде отиват парите от глобите в БФС? Питайте новия директор на Левски, той беше дълги години в БФС. Платихме си за Националния стадион "Васил Левски". Мама на тате не дава, вие искате безплатно ли да ни го дадат", добави Венци Стефанов.