Варненки са шампионки на България по плажен волейбол, красавиците от Марица са втори

Отборът на Марица (Пловдив) стана национален отборен вицешампион на България по плажен волейбол за жени. След като жълто-сините оставиха нещата да се решат извън техния контрол - в последната премера от пилотния сезон на Националната отборна лига, те трябваше да се задоволят със сребърните медали.

Шампион стана Перун (Варна), който надигра гостуващия Божур волей (Божурище) с 3:1 победи и изпревари пловдивчанки в крайното класиране по геймово съотношение. Двата тима завършиха с по 17 пункта (спечелени мачове) и по 4 спечелени премери, но геймовият актив на Перун от 36:15 (2.4000) се оказа с една идея по-добър от този на Марица – 38:17 (2.2353).

Преди тази последна премера, Марица имаше добри шансове за шампионското злато. За целта Божур волей трябваше да спечели поне един мач плюс още два гейма в останалите три от срещата с Перун.  Клубът от западна България обаче загърби спортсменския дух и изпрати във Варна само една двойка – младите Павлина Дачева & Милена Костова, подсигурявайки две служебни победи за домакините. Въпреки че Поли и Милена дадоха всичко от себе си на морския бряг и дори спечелиха първия си мач с Никол Николова & Стефани Кьосева с 2:0 (21:19, 21:10), те не успяха да сътворят сензация срещу опитните Диана Филипова & Лора Илиева и загубиха с 0:2 (19:21, 15:21), което в комбинация с двете служебни победи бе достатъчно, за да триумфира Перун като шампион на България.

Очаква се в най-скоро време да се насрочат дата и място за церемонията по награждаването, на която купите и медалите ще бъдат връчени на първите призьори в Националната отборна лига.