(УНИКАЛНИ СНИМКИ) Египтянки шашнаха света с необичайно за плажен волейбол облекло

галерия:

Всеки ден на Олимпиадата определени случки предизвикват вълна от коментари в социалните мрежи. На непоклатимото първо място за ден номер 3 на Игрите е женският тим по плажен волейбол на Египет. Двете арабки докараха не вълна, а същинско цунами от отзиви във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и редица др социални мрежи.

4159699

Заради религията си египтянките стъпиха на пясъка под жаркото слънце в Рио с необичайни и меко казано неудобни за този спорт костюми. Обичайно волейболистките в плажния волейбол излизат в оскъдни бански костюми и любителите на женското тяло има какво да видят във всяка среща. Но египетските момичета се появиха за мача си с германките облечени буквално от главата до петите.

4159698

4159700

Загубата им  с 2:0 гейма ги освободи от неудобството да играят с подобно облекло и други срещи. А експерти предположиха, че неудобните дрехи са съществена причина за загубата.  Хора в Туитър коментират, че като са почнали да използват такива дрехи, може би трябваше да закрият и лицата си със забрадки или хиджаб.