Варди направи така, че Нойер да изглежда като пеликан, кефят се в Англия

снимка: БГНЕС/EPA

В Англия са в еуфория след страхотния обрат и победа на "Трите лъва" с 3:2 над Германия насред Белин. Основна тема из форумите и на анализаторите е звездата на Лестър Джейми Варди, който влезе като резерва и вкара класен триков гол с петичка на смаяния вратяр Мануел Нойер.

Супер резервата на Рой Ходжсън много бързо събра солиден брой адмирации от анализатори и редови фенове. „Просто няма как да не обичаш Варди и Хари Кейн! И двамата бяха отписани в ранните етапи на кариерата си, а сега блестят за Англия“, написа легендата на Ливърпул Джейми Карагър в „Туитър“.

Бележитият голмайстор на „трите лъва“ от близкото минало Гари Линекер също поздрави Варди за представянето му. „От много време футболист на Лестър не беше вкарвал за Англия. Честито на Джейми Варди“, добави Линекер, който е юноша на „лисиците“ и играе за тях в периода 1978-1985 година.

Еуфорията сред привържениците на Англия беше дори по-жестока. „Джейми Варди, преди играч на Флийтууд Таун, направи Мануел Нойер, преди от 11-орката на Бог, да изглежда като пеликан. В какво време живеем!“, гласи един от оригиналните възгласи.