Вандалщината на "сините" може да извади Левски от елита

снимка: levski.bg

Не само България се потресе от вълненията на феновете в дербито между ЦСКА-София и Левски, но и целият футболн свят. Редица европейски и световни медии отразиха случилото се на мача на националния стадион "Васил Левски", но не заради играта и резултата (2:2), а заради ранената полицайка, която все още е с опасност за зрението си. 

Вандалщината на "сините" фенове, които метнаха бомбичка и раниха униформената, може да доведат до сериозни последици. Със сигурност 26-кратните шампиони ще бъдат наказани с минимум 1 мач без публика и 3000 лева. Това пише в дисциплинарния правилник на БФС и по-точно в чл. 37 от него, касаещ хвърлянето на предмети към терена.

"Предметът е паднал на терена и е влязъл в съприкосновение със състезател или длъжностно лице, като е причинил нараняване. Санкция - 3000 лева и лишаване от домакинство за 1 среща", гласи правилникът. Там има още едно по-сурово наказание: "С тежки последствия - по 10 000 лева на среща и Лишаване от домакинство за 3 срещи".

Ако Дисциплинарната комисия към БФС реши, че последствията са тежки, то "сините" ще бъдат наказани солено - с 30 000 лева, съобщава gong.bg.

Има обаче и още едно много тежко наказание, което грози Левски. Ако случилото се бъде определено като "тежки последствия" и подобна ситуация се повтори до края на сезона, то клубът от "Герена" ще бъде изхвърлен директно от елита и ще бъде глобен с още 20 хиляди лева.