Левскари разкървавиха полицайка с бомбичка, 40 са задържани (ВИДЕО)

снимка: lap.bg

Полицайка бе жестоко ранена вчера по време на дербито между ЦСКА-София и Левски (2:2) на Националния стадион. Фен на "сините" е хвърлил самоделна бомбичка по стъкло при един от входовете, то се е счупило и е ранило униформената. Парчета стъкла са попаднали в окото на полицайката, а полицията издирва извършителя. Първоначално бяха задържани 20 човека, но по-късно от МВР съобщиха за 40 арестувани.

Полицайката е претърпяла успешна операция, като лекарят от ИСУЛ доц. Борислав Кючуков, извършил интервенцията, съобщи, че зрението й най-вероятно ще бъде спасено. 

"От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени са разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид", заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

"Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена - не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела", допълни Златанов.  

За вандалщината на феновете на Левски се писа и в световните медии. BBC осъди стореното от привържениците, а материали бяха написани още от агенциите Ройтерс и АП.