Ван Гаал: Трябва да спечелим ФА Къп заради феновете

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал иска да спечели ФА Къп заради феновете на тима, но първо трябва да се справи с Престън Норт Енд днес, в двубой от петия кръг на турнира.

Холандецът търси първи трофей като наставник на „червените дяволи” и вярва, че спечелването ФА Къп е реалистична цел. Последно Юнайтед вдигна купата през 2005 година.

„Знаем, че сега целия свят ни гледа и нямаме право на грешка срещу Престън. Знам, че не се справихме на ниво в мачовете с Кембридж и Йоувил, сега също няма да е лесно”, заяви Ван Гаал пред MUTV.

„Престън играе доста дефанзивен футбол с четирима в защита и халфовата линия – трудно е срещу такива отбори, но вярвам, че момчетата ще се справят”, добави холандският специалист.

„Целта ни е да спечелим трофей през тази година. Готови сме да го направим в турнира за ФА Къп, трбва да спечелим заради феновете. Лесно звучи „да спечелим ФА Къп”, напротив, трудно ще е да стигнем до Уембли, а най-трудно ще е да спечелим последния мач. До тогава обаче има много време, ще видим какво ще стане”, завърши мениджърът на Юнайтед.