Валдес с блестящ отговор към критиките на Ван Гаал

снимка: manutd.com

Виктор Валдес не попада в плановете за новия сезон на мениджъра на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал и не бе част от групата, която замина на лятно турне в САЩ. Причините бяха оповестени публично от холандския мениджър – вратарят не споделя философията на клуба и не се е постарал да поддържа игрови ритъм миналата кампания.

„Той отказа да участва в мачовете на втория отбор. Когато не следваш клубната философия, има само един път – навън. Ще помогна на Валдес да си намери нов отбор и да развива там качествата си“, коментира Ван Гаал.

Малко след като изявлението на мениджъра на Манчестър Юнайтед бе разпространено от всички водещи спортни медии по света, самият Валдес реши да отвърне чрез социалната мрежа „Туитър“ на критиките.

Вратарят публикува четири снимки – една от тях заедно с футболистите на втория отбор на Юнайтед, а останалите три от мачовете на дублиращия тим, който той изигра. В действителност миналата кампания Валдес се включи в мачовете срещу вторите отбори на Ливърпул, Челси и Тотнъм.