В Свети Влас се проведе първият в България нощен турнир по фехтовка

снимка: БТА

Николай Николов и Гергана Славова са шампионите от турнира на сабя "Принц Кирил Преславски", организиран от Българската фехтовална лига, предаде БТА. За първи път в България турнир по фехтовка се проведе през нощта. Арена на битките стана амфитеатърът в комплекс "Диневи" в Свети Влас.

 

Във финала при мъжете Николов надделя над Янко Кръндаров. Спартак Керемидчиев, победител в предишния турнир на лигата, взе бронза след победа над Радостин Станчев.

 

Гергана Славова се наложи с един туш разлика в изключително оспорвания женски финал срещу Миленка Златинова. Трета се класира дебютантката Анастасия Ангелова, а четвърта - Николина Динева.

 

Контузия на рамото и последвала лекарска забрана попречиха на домакина на турнира Йордан Динев да участва в битката за отличията. За бизнесмена остана удоволствието да награди победителите, като президент на фехтовалната лига. Отличия връчи и председателят на Съвета на Фехтовална академия "Етрополски" - Петър Делчев.

 

Водачи за "Купата на лигата", след два официални турнира, са Николай Николов и Спартак Керемидчиев при мъжете и Миленка Златинова при дамите.

 

Последното за годината и решаващо за крайното класиране състезание ще се проведе в зала "Универсиада" в София през ноември.