В Румъния: Левски се споразумя с Никулае

Румънският нападател Даниел Никулае се споразумя с българския футболен клуб Левски за договор за срок от 2 години, съобщават медиите в северната съседка.

Очаква се 31-годишният бивш футболист на Рапид Букурещ да премине медицински изследвания и да подпише с Левски до часове, след като остана без договор с румънския столичен клуб.

Никулае прекара няколко сезона във Франция с екипите на Оксер, Монако и Нанси, след което премина в редиците на руския Кубан Краснодар, където в рамките на една година беше съотборник на капитана на българския национален отбор Ивелин Попов. В Русия той отбеляза два гола в 15 мача.

Никулае, който има 39 мача и девет гола за Румъния, се завърна през зимата в родния Рапид и помогна на отбора да се спечели промоция в елита на местното първенство.

След като наниза седем попадения, 31-годишният нападател избра офертата на Левски и ще заиграе в българското първенство.

Левски се интересуваше и от друг румънски нападател - Александру Йоница, който обаче по-рано днес избра офертата на кипърския АЕЛ Лимасол, чийто старши треньор е българският специалист Ивайло Петев.