ЦСКА пуска "благородни" билети по 1000 лева за мача с Металург

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов сподели, че основната цел на приятелския мач с Металург (Донецк) ще бъде да бъдат събрани средства за клуба, които после ще бъдат отчетени публично.

Иначе двубоят ще бъде своебразен бенефис на едно от големите имена на ЦСКА в последните години Велизар Димитров, който ще изиграе няколко минути с червената фланелка. Мачът е в неделя (7 септември) от 18:00 часа на стадион "Българска армия".

"Целта на празника е да съберем феновете на стадиона. Искаме да имаме по-активна комуникация с отделните фракции. За контролата избрахме за съперник Металург най-вече заради Велизар Димитров. В украинския отбор играят и други бивши любимци на червената публика като Жуниор Мораес и Грегъри Нелсън", каза Александър Томов.

Той разкри, че цените на билетите за мача ще бъдат стандартни като за домакинство от шампионата, но в продажба ще бъдат пуснати и по-скъпи талони на цени от 100, 500 и 1000 лева за по-заможни привърженици.

"Лично аз ще си купя от най-скъпия билет, за да дам пример. Всички, които си закупят от тези благородни билети, ще получат екипи на отбора. Очаквам поне 100 души да си купят от тези билети, а след мача ние ще обявим каква е събраната сума, която ще отиде за текущи нужди на клуба", коментира Томов.

Изпълнителният директор Александър Тодоров също призова привържениците да дойдат на стадиона в неделя.

"Нека всички фенове дойдат на празника, защото се нуждаем от тях повече от всякога. Необходимо е обединение на червената общност", каза Тодоров.

Специално за мача с Металург ръководството на ЦСКА възнамерява да пусне фенове в сектор "Г", който в момента се реконструира.

"Ще отворим част от сектор "Г" за ултрасите. Още не сме завършили ремонта, но трибуната спокойно може да приеме около 2500 души", каза Александър Тодоров.