В Ред Бул бесни - скочиха на ФИА заради сензорите за гориво

снимка: БТА/AP

Шефът на Ред Бул Рейсинг Крисчън Хорнър е бесен на ФИА за наложеното наказание на Даниел Рикардо в днешното Гран при на Австралия.

Пилотът стигна до подиума в домашното си състезание, като това беше и дебют за него за новия му тим. Болидът му обаче беше дисквалифициран заради нарушение на правилото за допустимото количество гориво, което е позволено да се използва в рамките на надпреварата.

От Ред Бул веднага са обжалвали наказанието на Рикардо, а шефът на екипа беше категоричен, че няма нарушаване на правилата.

"Много сме разочаровани от това наказание, даже сме и изненадани. Разбира се, ше обжалваме и се надявам, че ще стане ясно, че не сме нарушили нито едно правило на ФИА", коментира след новината за дисквалификация Хорнър.

"Тези сензори за изчисляване на горивото, въведени през настоящия сезон, се доказаха като ненадеждни и проблематични. Още на тестовете се видя това, но няма какво да направим.

Имахме един сензор в петъчната тренировка, след това го сменихме за квалификацията - двата дадоха проблеми и пречеха на работата ни. Накараха ни да върнем този от петък, което по никакъв начин не беше правилно. Имаше проблеми с отчитането на горивото, но по никакъв начин не сме нарушили правилата.

Сигурен съм, че и други отбори са имали проблем със сензорите. Това е недоразвита технология и не може да се разчита на 100% на тези сензори. Те създават проблеми", категоричен бе Хорнър.