В Перник скочиха срещу протекциите за ЦСКА

снимка: БТА/AP

БФС да осигури равен старт на всички клубове в страната, апелират в разпространено днес обръщение на феновете на Миньор Перник.

 

Ако държавата се намеси за случая ЦСКА, тогава ние настояваме да се намесите и за Миньор, Спартак Варна, Спартак Плевен, Пирин, Дунав, Нефтохимик, Спартак Пловдив, Марица и много други отбори оставени на произвола, пишат привържениците на жълто-черните.

 

Те се обявяват срещу съществуващи според тях дълги години протекции към двата столични клуба Левски и ЦСКА, информира БТА.

 

Според пернишките запалянковци през последните 23 години са били изоставени футболни центрове като Перник, Варна, Благоевград, Русе и др.

 

Пристенени за бъдещето на любимия клуб, феновете на Миньор започнаха ежедневни протести от 1 юли. Те оправиха ултиматум към Христо Ковачки да върне акциите на клуба без задължения, от който досега няма резултат.

 

Феновете се опасяват, че ще се стигне и до закриване на детско-юношеската школа, в която тренират около 300 деца. От началото на следващата седмица фен-клубът ще търси правителствена подкрепа, обяви неговият председател Петър Илиев.