В Малта се чувстват като победители след 0:1 с Италия

снимка: БТА/AP

Малтийците чувстват минималната загуба срещу Италия като победа, обяви националният селекционер Пиетро Гедин след поражението с 0:1 в мач от група "Н" на квалификациите за Евро 2016.

Въпреки тази загуба, Малта изплува от дъното на класирането, а мястото на аутсайдера в този поток зае Азербайджан, който отстъпи с 0:6 на Хърватия.

"Нашата единствена цел беше да играем така, че да бъдем аплодирани от феновете след края на мача. Така и стана. Гордеем се от представянето ни и чувстваме загубата с 0:1 като победа.

Не мисля, че сме се затворили с целия отбор в наказателното поле, защото се опитвахме да атакуваме и да стреляме към вратата им. Срещу Италия обаче не е лесно и те си тръгват с трите точки", каза Гедин, цитиран от БТА.

"Резултатът е добър, но ние със сигурност можехме да направим доста повече в този мач. Все пак нацелихме гредите цели четири пъти! Момчетата обаче се стараха много и заслужаваха победата.

Можехме да бъдем по-ефективни в наказателното поле на Малта, защото пропуските можеха да ни струват скъпо. Особено след изгонването на Бонучи. Имаме какво да подобряваме и се надявам да го направим до мача срещу Хърватия", каза Антонио Конте, селекционер на Италия.