В Ливърпул нападнаха рефера

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс беше много критичен към рефера Мартин Аткинсън, който ръководи двубоя на мърсисайдци срещу Арсенал, загубен с 2:0 на "Емиратс".

Върепки че призна превъзходството на "топчиите", треньорът беше категоричен, че мачът е можел да се развие по съвсем различен начин, ако голът на Джордан Хендерсен е бил зачетен от съдията.

След като Арсенал поведе с 1:0 гостите изпълниха бърз пряк свободен удар, след който се стигна до попадение, но то не беше зачетено от Аткинсън. Реферът показа картон на Саня, а след това ударът бе пребит въпреки протестите на Ливърпул.

"Това решение беше ужасно. Трябваше да остави играта да продължи. Ако така е решил, то това не е особено добро съдийство", коментира след срещата Роджърс.

"Винаги искаме от играчите да са честни, да стават и да играят, а не да лежат по тревата. Те обаче биват ощетени, което може да доведе до още симулации, в които просто да се търкалят по земята и да изпросят жълт картон на някого.

Четвъртият рефер ми обясни ситуацията и, ако трябва да бъда честен, не останах много доволен. Обясни ми, че единственият начин за жълт картон в ситуацията е, ако бъде спряна играта. Мисля, че това беше ужасно решение. Ние отиграхме ситуацията отлично и вкарахме. Слабо решение", коментира още Роджърс.