В Гърция сипят суперлативи за Сашо Везенков

Ужасяващият мач на Олимпиакос в Милано срещу местния Олимпия в Евролигата по баскетбол накара гръцките медии да анализират цялостното представяне на "червено-белите" в последно време, пише bgbasket.com. Сайтът thrylos24.gr обяви Александър Везенков като единственият позитивен лъч в състава на Дейвид Блат.

"Трудно е да се открие нещо хубаво в играта на Олимпиакос. Все пак има един лъч светлина във всичко и това е Саша Везенков - той е може би единственото добро в отбора. Затова е логично да възникват все повече въпроси за минутите, които му се дават като игрово време и постоянството му," пише изданието.

"Извън контекста на цялото представяне на Олимпиакос, Везенков има много позитивно присъствие и изглежда пак е в светлината на прожекторите. Той започва да намиря ролята си в състава и това му дава повече време на терена, дава му повече психологическа устойчивост. На него може да се разчита на мястото на Приндезис и не се налага да се използва Зак Лидей като 4-ка, където не му е силата. След мача с Будучност, Везенков впечатли и в Милано. Показа, че има какво да даде на отбора. Очакваме продължение," се допълва в коментара за лидера на националния тим на България.