Ужасяваща контузия на Пол Джордж прекрати мач на САЩ

галерия:

снимка: БТА/AP

Баскетболният тим на САЩ проведе тренировъчна игра пред пълни трибуни в Лас Вегас по време на подготовката си за Световното първенство по баскетбол, но учебната игра приключи с изключително тежка контузия на Пол Джордж.

Звездата на Индиана Пейсърс, който записа най-силния си сезон в НБА, извеждайки "пешеходците" до финала в Източната конференция, счупи крак по брутален начин 9:33 минути преди края на срещата.

По време на бърза атака на Джеймс Хардън Джордж го застигна и се опита да го блокира, а при падането стпи по ужасяващ начин, пресрещайки крака си в конструкцията на баскетболния кош. Това доведе до стряскащо угъване на крака на баскетболиста и той остана на пода.

Лекарите на американския тим имаха нужда от 15 минути, за да обездвижат крака на Джордж, преди да го изнесат на носилка извън залата към линейката, която го откара в местна болница за незабавна операция.

Малко след покъртителния инцидент стана ясно, че конструкцията на кошовете в залата във Вегас е изнесена много повече към игрището, отколкото на кошовете в НБА, като това е и основната причина за ужасяващото счупване на костта.

Така беше помрачено завръщането на Дерик Роуз на баскетболния паркет, след като за 2 години той изигра около 20 мача за Чикаго Булс.

Самият Джордж сподели, че се чувства добре и ще се завърне по-силен от всякога, но със сигурност той ще изпусне целия сезон в НБА, след като ще се нуждае от година, за да се възстанови напълно от претърпения инцидент.

Счупването може да видите във видеото под статията, но предупреждаваме, че не е за хора със слаби сърца.

 

4105520

4105524

4105526

4105521