Ужасяващ прецедент в "Универсиада" - бой, псувни и още нещо

снимка: БТА/AP

На ужасяващи сцени станаха свидетели зрителите в зала "Универсиада" след края на двубоя между Левски и Рилски спортист от полуфиналите за Купата на България, спечелен от Левски с 81:78.

През целия двубой треньорът на "сините" Константин Папазов обикаляше залата и пееше с феновете на Левски, което очевидно подразни сериозно както феновете на тима от Самоков, така и щаба на Рилски спортист. 

След края на срещата двамата треньори трябваше да дадат интервюта за NEWS7, но Тити беше зает да дразни феновете на тима от Самоков. Той демонстративно провокираше феновете, а и облече тениска с надпис "Heath" (новото попълнение на "сините" Брендън Хийт).

Той продължи в същия дух и бе обвинен от колегата си Росен Барчовски в провокация, а в следващия момент едва не се стигна до бой между спортния директор на гостите Борислав Чилингиров и Папазов.

Силната фигура в тима от Самоков се опитваше да спре треньора на "сините", като двамата бързо се разпалиха, а Папазов удари шамар на Чилингаров, който веднага го нарече "срам за баскетбола". Тити отвърнал с "Махай се оттука, к*рво".

Двамата бяха разтървани от журналисти и полицаи, а като цяло ситуацията можеше да бъде избегната, ако органите на тима по-бързо се бяха намесили при провокациите между Папазов и феновете на Рилски спортист.

"Миналата година тези граждани подкрепяха отбора на Галил, а един български отбор игра финал на Балканската лига, затова сега отношението ми е такова", заяви Папазов.

Барчовски потърси саморазправа с Тити, когато Папазов шамароса Чилингиров, но полицаите тогава се намесиха и избутаха треньора на Левски в коридора на зала "Универсиада".