Уволняват треньора на арабите за трети път през 2017 заради нас

снимка: twitter.com

Загубата от България с 0:1 в контролна среща може да се окаже фатална за селекционера на Саудитска Арабия Едгардо Бауса. Футболните ръководители в страната не са никак доволни от представянето на отбора и избраната от аржентинеца тактика и вече са му вдигнали мерника, пише "Меридиан мач". Арабите могат да станат третия отбор, който уволнява Бауса тази година. Специалистът бе изгонен от Аржентина, а след това и от ОАЕ заради провала си в световните квалификации. Въпреки това от Саудитска Арабия му гласуваха доверие и го взеха за заместник на Берт ван Марвайк през септември.

"Отборът няма идентичност, а резултатите са незадоволителни. Следя Бауса под микроскоп", написа в "Туитър" един от футболните ръководители в Саудитска Арабия - Турки Ал-Шейх.

Бауса пък не знае нищо по темата: "Не са ме уведомили официално какво смятат да правят”, обяви аржентинецът.

Агентите на треньора го оправдават. Те твърдят, че загубата не е точна индикация за добрата игра на арабите.

"Странно е това, което става. Бауса победи Латвия с резервите, а след това бе ясно, че няма как да бие Португалия на тяхна земя. След това трябваше да направи нов състав за мача с България, защото няколко играчи напуснаха, за да участват в Шампионската лига на Азия. Загубиха с 0:1 от българите, но като цяло се представиха добре в този мач", коментираха пред медиите в Аржентина агентите на треньора.