Уориърс и Пейсърс също ще играят мач №7

снимка: БТА/AP

Прогнозите на мнозина от специалистите не се сбъднаха и Индиана Прйсърс стигнаха до 95:88 срещу Атланта Хоукс като гост, което доведе серията между №1 и №8 до решавач мач №7, който ще се играе в Индианаполис.

"Пешеходците" почнаха много слабо двубоя, но Франк Вогъл най-накрая се реши да излезе с ниска петица и пусна Крис Коупланд на терена. Той игра само 18 минути, но "разшири" терена, а след изоставане от 8 точки Пейсърс водеха с 3 точки на полувремето.

В третата част Джеф Тийг е разигра, а "ястребите" успяха да обърнат до 5 точки в своя полза, но Дейвид Уест спаси своите. Той собственоръчно изведе отбора си до 85:85, а след това вкара и за 87:85.

Тийг направи решаваща грешка в последните секунди при 4 точки в полза на гостите и, в крайна сметка, №1 в Източната конференция на НБА се добра до мач №7 в серия, която всички очакваха отдавна да е приключила.

Рой Хибърт продължи да играе трагично (12 минути, 0 точки, 2 борби, 4 лични нарушения), но Дейвид Уест се отчете с дабъл-дабъл (24 точки, 11 борби, 6 асистенции). Пол Джордж и Ланс Стивънс вкараха съответно 24 и 21. За Хоукс Джеф Тийг вкара 29.

В другата среща, приключила преди броени минути, Голдън Стейт Уориърс стигна до победа със 100:99 срещу Лос Анджелис Клипърс у дома и стигна до заветния мач №7.

Ключово за успеха беше "избутването" на Блейк Грифин от трапеца, като той трябваше да се задоволи с много изстрели от средна дистанция. В същото време при 100:96 за Уориърс 37 секунди преди края Крис Пол изпусна при пробив и, в крайна сметка, "воините" удържаха своя успех.

Стефен Къри беше най-полезен с 24 точки и 9 асистенции. Андре Игуодала вкара 15, а Дейвид Лий се отчете с 14 точки и 14 борби. За Клипърс най-резултатен беше Джамал Кроуфорд с 19.