Унилият Тихомир: Яд ме е за контузията, не за медалите

снимка: БГНЕС

Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов сподели разочарованието си от нелепата контузия, а не от липсата на медал на изминалото световно първенство в Лондон. Снощи българският атлет кацна в София и бе посрещнат от родните репортери. Тишо се представи достойно в британската столица, надскачайки собственото си постижение за сезона. В квалификациите той постигна резултат от 231 см и безпроблемно се класира на финала. За съжаление, преди началото му Иванов получи разтежение в бедрото, което му попречи да се състезава пълноценно за медалите.

"Още усещам болка. Не съжалявам за състезанието, а и не мога да променя нищо. Най-положителното е, че подобрих личния си рекорд. Доволен съм от сезона като цяло, имах стабилни резултати и доказах, че съм част от елита. Не съжалявам, че не взех медал", сподели българинът.

"В деня на квалификацията и преди финала се чувствах добре и бях готов за силно състезание. Едно нелепо разтежение обаче промени всичко. За радост, няма разкъсване, но разтежението е от трета степен и изисква малко по-продължително възстановяване. Мисля, че към средата на септември ще мога вече да тренирам нормално", каза Тихомир.

"Благодаря на всички за подкрепата. Искрено се надявам занапред да нямам подобни контузии в най-важния момент. Не пожелавам това да се случва на нито един спортист", сподели Тишо пред родните журналисти.