УНИКУМ! 45 000 гледаха съдбовен двубой в Нигерия на стадион побиращ 16 000 (ВИДЕО + СНИМКИ)

галерия:

Футболът е религия почти из цялото земно кълбо. Това доказаха и в разкъсваната от бедност, тероризъм и корупция Нигерия. 

Националният отбор на африканската държава прие Египет в голямото дерби в група G от световните квалификации. Драматичното дерби завърши 1:1, с изравнителен гол на гостите в 90-ата минута. Местните фенове отдавна бяха изкупили билетите за съдбовния двубой и чакаха с нетърпение победа над "фараоните".

4154924

Пред стадиона часове преди срещата обаче се изсипаха над 50 000 души, които настояваха също да бъдат допуснати да гледат срещата.

В крайна сметка бе взето решение привържениците да бъдат допуснати. Така на стадиона се стигна до невероятна блъсканица и изразът "няма къде да падне игла" доби реално изражение.

По чудо до сериозни инциденти нямаше, въпреки претъпканите трибуни.

4154925

Доста от зрителите, в опит да имат по-добра видимост, рискуваха живота си и се покатериха на всевъзможни неща - само и само да видят успех над Египет.

Имаше хора накацали на светлинното табло, по покриви на сгради около стадиона, по вишки...и къде ли не. 

Край терена имаше огромно присъствие на военни, тъй като последната среща на Нигерия на този стадион бе помрачена от масово нахлуване на феновете на терена, прекратило мача.

4154926

На терена нигерийците бяха съвсем близо до успеха, който щеше да ги изкачи на първото място, измествайки именно Египет. Етебо Огенекаро откри резултата след час игра, хвърляйки в екстаз претъпканите трибуни. Звездата наРома Мохамед Салах обаче възстанови равеноството в последната 90-а минута и с това запази първата позиция на "фараоните" в класирането. 

И двата отбора обаче продължават да са сред фаворитите за класиране на финалите, като Египет е първи в групата със 7 точки, а Нигерия е на второ място с 5. В борбата е и Танзания, който има само с една точка по-малко от "суперорлите". 

Вижте разширен репортаж от двубоя !