Умопомрачителен награден фонд за мача Кубрат Пулев - Кличко

Наградният фонд за мача за титлата на Международната боксова федерация (IBF) между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде в размер на 20 000 000 щатски долара.

Украинецът вече успя да си осигури лъвския пай от 80 процента от приходите, докато за Кобрата остават 20%.

От парите обаче се интересува повече Кличко, защото неотдавна Пулев заяви, че е готов да се бие с Владимир и без финансов стимул.

Кобрата също така довери, че вече почти всичко е уговорено между неговите и мениджърите на Владимир Кличко, като остава само да бъде подписан договорът за мача.

Двете страни имат срок да се разберат до 16 юни, след което двубоят ще бъде пуснат на търг, за да бъде събран наградният фонд.

Специализираният сайт fightnews.com твърди, че сериозен интерес към мача има от страна на няколко руски бизнесмени, които са готови да инвестират.

За да се случи това обаче, първо двете страни трябва да подпишат официален контракт за боя. Ако щабовете на Кобрата и Кличко не се разберат, то от IBF ще определят нова дата за наддаването.

Ако всичко протече според предварителните очаквания, то дългоочакваният сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се проведе на 6 септември в Хамбург.