Кубрат Пулев: Искам да се бия пак в началото на 2015

снимка: БТА

Българският исполин Кубрат Пулев се надява да се завърне на професионалния ринг още в началото на следващата 2015-та година. Последният претендент за световната титла на Владимир Кличко в момента се възстановява и си почива от спорта, след като бе нокаутиран в 5-ия рунд в мача за шампионския пояс на украинеца в Хамбург на 18-ти ноември.

Пред специализирания сайт за бокс World Boxing News Кобрата призна, че има намерение още в началото на следващата година да проведе следващия си двубой. Често професионалистите си взимат почивка от порядъка на 4 до 6 месеца след загуба, особено след тежък нокаут като този, който Кличко нанесе на Пулев.

Българинът обаче очевидно не планира да отсъства дълго и е нетърпелив да се върне на победния път. Той дори си позволи да коментира две от актуалните имена в тежка категория - Тайсън Фюри и Дерек Чизора и ги причисли към възможните си съперници.

"Надявам се да се завърна в началото на 2015-та година. И да, бих се бил с Тайсън Фюри или Дерек Чизора. Смятам, че и двамата имат възможността да победят Кличко - всичко зависи от добра стратегия, тактика и шанс. Те двамата проведоха добър мач помежду си и са сред възможните ми съперници", каза Кобрата.

Тайсън Фюри победи Дерек Чизора след отказване на тъмнокожия боксьор в 10-ия рунд на двубоя им в лондонската зала "ЕксСел Арена" миналата неделя. Фюри заслужи правото да се превърне в официален претендент за титлата на Владимир Кличко "във вариант" Световната боксова организация (WBO).

Преди около година Тайсън преговаряше за двубой с Кубрат Пулев, но предпочете да не се възползва от възможността и се отказа в последния момент от срещата. Оттогава обаче и Кобрата, и Фюри натрупаха сериозен опит в тежката категория, така че не е изключено да се изправят един срещу друг.

Спорно е доколко за Кобрата ще е престижно да се бие с Дерек Чизора, обаче, защото британецът вече има цели пет загуби на професионалния ринг, включително една от брата на Владимир - Витали Кличко - две от Тайсън Фюри, една от Дейвид Хей и една от Робърт Хелениус.