Угрозата от уволнение тегне над Стойчо Младенов

снимка: ЕРА/БГНЕС

Българският специалист Стойчо Младенов е на прага на уволнение в Казахстан, където кара втория си сезон начело на местния Кайрат. Причината е слабият старт на шампионата. Легендата на ЦСКА изведе своите футболисти до едно равенство в първите три мача от първенството - 1:1 срещу Акжаик, като падна от шампиона Астана с 0:2 и у дома от Актобе с 0:1.

Според информация на KazFootball.kz, ако в следващия кръг Младенов не спечели гостуването си на Жетису, то той ще бъде уволнен от ръководството, пише "24 часа". Информацията обаче все още е непотвърдена. Преди последния кръг българският специалист е получил задача да вземе 4 точки от предстоящите две гостувания, но това няма как да се случи след загубата от Астана.

За Младенов това е втори сезон начело на Кайсар. Бившият наставник на ЦСКА и Литекс пристигна в Казахстан през юни 2016 г., когато пое Атирау.

На обратния полюс в първенството е донеслият големите успехи на Лудогорец Георги Дерменджиев. Воденият от него Ордабаси спечели и трите си мача до момента и е на второ място в класирането с равни точки с Астана.