Сектор Б разясни: "Фейсбук" страницата не е наша!

снимка: lap.bg

Националният клуб на привържениците на Левски официално се разграничи от страницата във "Фейсбук" на Сектор "Б". Феновете уточняват, че въпросната няма нищо общо с организациите на "сините" симпатизанти, като изразява позицията единственото на автора и съдържател на дадената страница в социалната мрежа.

Според НКП, мнение за случващото се в Левски се изразява единствено с присъствие на стадиона.

Ето какво пишат левскарите на своя сайт www.nkp.bg:

"Скъпи левскари, приятели, журналисти..

Искаме да обърнем внимание върху една тема, която напоследък често бива експлоатирана от спортните медии в страната, а именно позициите на СЕКТОР Б.

За пореден път припомняме, че позицията на СЕКТОР Б може да бъде изразена по един единствен начин и това е с присъствие и действия НА СТАДИОНА, а не в социални мрежи, форуми или други модерни начини на комуникация.

Последната "позиция на СЕКТОР Б", която мнозинството от спортните медии циркулира, е свързана с треньорския пост на отбора и е публикувана от ФБ страницата "СЕКТОР Б".

Дебело подчертаваме, че "СЕКТОР Б" е ФЕН страница, нямаща нищо общо с организациите на привържениците на Левски. Позицията в нея е позиция единствено на автора и съдържател на въпросната страница. И въпреки че тя съвпада с голяма част от мненията на хората в Сектора, едно подобно обобщаване на позиции е недопустимо. В Сектора има и подкрепящи, и неподкрепящи г-н Роси, което е напълно нормално.

Би било добре спортните журналисти в България да подхождат по-професионално, когато отразяват мнението на една голяма общност.

Все пак, при нужда от обнародване на официални позиции, ФБ страници на организираните привърженици на Левски в Сектора са тази на НКП, Сектор Б Ултрас, както и на съответните фракции присъстващи в Сектор Б.

Когато излезе позиция от тях, може да се говори, че това е позицията на съответните хора, седящи зад съответната организация.

Всичко друго е самозванство, манипулация и създаване на интриги и сензации!".