УЕФА плаши Сити с глоба 50 милиона паунда

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити най-вероятно ще бъде „почерпен“ от УЕФА за титлата си в Англия с тлъста глоба в размер на 50 милиона паунда заради нарушение на правилника за финансов феърплей.

Това би билa най-солената санкция в историята на футбола, към която може да бъде добавено и ограничение в групата играчи за мачовете от Шампионската лига. Естествено, Сити не приема наказанието и ще го обжалва, като има още малко време да се споразумее с Европейския борд по финансов контрол – нещо, което не се случи миналата седмица.

Според информация на вестник Telegraph Сити е единственият отбор от 9-те предупредени от УЕФА, който ще получи санкция за неспазване на правилника за финансов феърплей. Причината е, че ръководството на „гражданите“ и Борда по финансов контрол имат много разногласия и не се вижда как биха сключили споразумение.

Пари Сен Жермен също може да си изпати сериозно и да понесе идентична мултимилионна глоба, защото Бордът по финансов контрол не признава документите за спонсорските сделки на френския шампион.

ПСЖ е собственост на катарското кралско семейство, а основните му спонсори също имат пряка връзка с Шейх Мансур, което не се харесва на УЕФА.