Летящ дюнер може да вкара в затвора Гроскройц

снимка: БТА/AP

Летящ кебап стана причина фен на Кьолн да подаде оплакване в полицията срещу полузащитника на националния отбор на Германия и на Борусия (Дортмунд) Кевин Гроскройц.

Полицията съобщи днес, че е получила оплакване, в което се казва че Гроскройц е хвърлил подлютена порция кебап в лицето на запалянко на Кьолн, като е имало опасност едва ли не да изгори очите му.

"Вече сме започнали разследване на това твърдение и правим проверка на жалбата, коментира офицер от кьолнската полиция. Гроскройц отхвърля обвинението. Той обясни пред журналистите, че в неделя вечерта е излязъл със съотборника си и близък приятел Юлиян Шийбер на разходка, когато човек с фланелка на Кьолн се е насочил към тяхната маса в ориенталски ресторант и няколко пъти е извикал името му.

Гроскройц твърди още, че е хвърлил дюнер-сандвича си на земята, а не в тялото на човека, и е напуснал заведението.

"Намирам тази ситуация за обидна и незачитаща личното ми пространство, което беше грубо от негова страна, коментира Гроскройц пред вестник Билд.

Определено не биваше да хвърлям порцията си на земята пред толкова хора. Борусия (Дортмунд) е сигурно 2-и в Бундеслигата през този сезон. Шампионите от Байерн са техни съперници във финала за Купата на Германия по-късно през този месец.

Самият 25-годишен халф пък би трябвало да бъде в списъка на Йоахим Льов за Световното първенство по футбол в Бразилия през юни, допълва БТА.