УЕФА отново обърна специално внимание на Лудогорец

галерия:

снимка: Булфото

Официалният сайт на УЕФА за пореден път обърна внимание на флагмана на българския футбол в момента – Лудогорец.

В обширен материал, придружен с видео е обърнато специално внимание на бразилците в състава на Стойчо Стоев и техния принос за израстването на клуба. В Лудогорец се подвизават Жуниор Кайсара, Мишел Платини, Марселиньо, Гилерме де Соуза – Шоко и Жуниор Кишада.

С тяхна помощ разградчани преодоляха груповата фаза на Лига Европа, а на 1/16 финалите ще се изправят срещу италианския гранд Лацио.

Президентът има визията как да постигне големи успехи в България. Той искаше да спечелим титлата още в първата си година в елита и хубавите неща се случиха. Когато пристигнах, в клуба цареше прекрасно настроение. Шоко ми помогна много с адаптацията още от началото сме приятели. Това беше първият ми конктакт в Лудогорец“, споделя голямата звезда на „орлите“ Марселиньо пред Uefa.com.

Бразилците са като едно цяло още с идването си в България, а близките взаимоотношения между тях помагат на треньора Стойчо Стоев да постига успехи на терена и отборът да е фаворит в битката за трета поредна титла.

4061125

„Трудно е да си далеч от дома, от семейството си и от приятелите. За това се опитваме винаги да сме заедно, дори когато не сме на терена. Не мисля, че в България има нещо от бразилската култура. Но ние се опитваме да я създаваме на местата, които посещаваме“, откровен е Жуниор Кишада.

Бразилците са добре приети в Разград. Жуниор Кайсара обяснява: Когато вървиш по улицата, хората искат да се снимат с теб, искат ти автограф. Всички тук са доволни и най-малките неща, които правим на терена по време на нашите мачове.

Хората обичат, когато някой играч покаже своите умения. Както го правят футболисти като Роман Безяк, който е много добър играч, или Марселиньо. Те радват феновете дори когато само дриблират. Така че си представете какво става, когато постигаме такива успехи в Лига Европа. Хората тук са много доволни.“

4061126

Марселиньо също не пести добри думи за запалянковците.

„Феновете са наистина много щастливи от прогреса на клуба. Както в България, така и в Лига Европа. Когато те видят на улицата, винаги те поздравяват за победите. Понякога, когато не сме се представили добре в някой двубой, те ни подкрепят като казват: „Хайде, давайте. Главите горе.“ Аз наистина много харесвам Разград, най-вече заради хората, които са много гостоприемни и винаги ни подкрепят. Особено нас - бразилците.

Вижте и видеото на УЕФА за бразилците в Лудогорец.