УЕФА готви революция със съботни мачове в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Европейската футболна централа УЕФА обмисля въвеждането на мачове от Шампионската лига в... събота, информира  Дейли Мейл".

Както е известно, в централата готвят промени и във формата на турнира, като целта е да го направят още по-атрактивна за рекламодателите.

След реформата водещите първенства в Европа ще имат по 4 сигурни участника в групите на турнира, а наградният фонд ще се вдигне още повече.

Идеята за съботни мачове в турнира на богатите е на боса на шотландския футболен съюз Нийл Донкастър, като целта е до 2021 година да бъде реализирана.

Според германската телевизия "Sport1" водещи клубове като Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус нямат нищо против да играят мачове от ШЛ през уикенда.

Подобна промяна обаче ще срещне изключително яростна съпротива. Футболната асоциация на Англия е твърдо против реформата.

По-бедните клубове от Германия също не са навити на такъв вариант, защото това съвсем ще намали интереса към националните шампионати и разликата между грандовете и останалите отбори ще се увеличи още повече.