Хубчев скача срещу звездна Франция с двама дебютанти

снимка: БГНЕС/EPA

Селекционрът на България Петър Хубчев явно е изгледал доста внимателно мача с Люксембург, в който получихме цели три гола, въпреки че бихме с 4:3. За това в мача с Франция довечера бившият треньор на Берое може да излезе на терена с двама дебютанти. Това са левскарите Димитър Пиргов и Георги Костадинов.

Мачът е тази вечер от 21.45 часа на "Стад дьо Франс" в парижкото предградие Сен Дени.

Дебютиращият като селекционер на страната ни Хубчев сам извика Георги Костадинов в нацоналния. Той съвсем вероятно ще разчита на него още от първата минута, тъй като с Люксембург показахме огромни дупки в центъра. Пиргов също може да влезе в стартовия състав, тъй като се познава добре с другия централен защитник Александър Александров. Именно синхрона между двамата в Левски, Хубчев иска да използва и на "Стад дьо Франс". До левскарите ще застанат познатите ни Страхил Попов и Живко Миланов, съответно отдясно и отляво.

Лидерите на отбора със сигурност ще заемат местата си в центъра на терена. Това са капитанът Светослав Дяков, Георги Миланов и Ивелин Попов. Останалите халфове ще бъдат ясни преди началото на мача, но по всичко личи, че Хубчев ще играе по-дефанзивно, за да опита да затвори мача. Именно Георги Костадинов може да започен заедно с Ивайло Чочев.

Селекционерът ни няма да играе с чист нападател, а вместо това ще разчита на техничния Марселиньо да сътвори чудо в предни позиции.

Единствено няма съмнения, че Владо Стоянов ще започне на вратата.