Уайлдър към AJ: Биеш Паркър, а после аз те нокаутирам в исторически мач!

снимка: twitter.com

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър сподели, че ще стиска палци на Антъни Джошуа срещу Джоузеф Паркър на 31 март. Тогава британецът, който е шампион в тежка категория на WBA, IBF и IBO, ще мери сили с новозеландеца за обединяване на пояси. Паркър е притежател на колана на WBO - Световната боксова организация.

Победителят най-вероятно ще се изправи срещу Уайлдър в най-голямата обединителна битка. Американецът има 40 победи и нито една загуба, като 39 от успехите му са дошли след нокаут. Преди седмица той нокаутира Луис Ортис в 10-ия рунд и направи поредна защита на титлата си. 

Феновете по целия свят мечтаят за сблъсък между Уайлдър и Джошуа, а американецът мотивира всички привърженици на бокса преди евентуалния сблъсък.

"Искам да се бия с най-опасния боксьор в тежка категория. Искам да се бия с Джошуа и не само ще го победя, а и ще го нокаутирам. Това е двубоят, това е най-голямата среща в живота ни, най-голямата битка в историята! Това ще се случи. Всичко, което трябва да направим, е да се бием", заяви американецът.

"Всичко е толкова просто. Успех на 31 март, надявам се да победиш", обърна се Уайлдър към Джошуа. "Нека след това дадем на света мача, който иска. Нека дадем на света един епичен двубой, който ще попадне в историческите книги и ще бъде отбелязван години наред. Нека направим срещата, за която ще говорят поколение след поколение", надъха се шампионът на WBC преди евентуалния мегасблъсък.