9 от 9 за Тервел, руският му съперник не бе нокаутиран

снимка: Facebook

Тервел Пулев постигна девета победа на професионалния ринг, след като победи по точки опитния руснак Валерий Брудов на гала-вечер в Берлин. Олимпийският бронзов медалист преодоля най-трудното си препятствие при професионалистите, след като досега имаше 8 нокаута от 8 мача. Бившият междинен шампион на WBC (Световният боксов съвет) не отстъпи до края на Тервел, но класата на българина в ключовите моменти се оказа решаваща.

Тервел влезе много активно в мача и първите няколко рунда протекоха под негов контрол. В първия, втория и третия рунд българинът тормозеше съперника с добри удари, а той търсеше клинчове, за да спечели време. в третия рунд руснакът започна по-смело, но инкасира няколко тежки удара, докато той не успяваше да достигне Пулев, макар и в края да го притисна до въжетата непосредствено преди да удари гонга. В четвъртия рунд руснакът вече показваше признаци на умора, а в петия и Тервел се измори, като започна да търси клинч.

В шестия рунд инициативата отново беше у Брудов, който добре се пазеше от ударите на Тервел. Все пак българинът успя да пласира удар в тялото, последван от прав десен, след което премина в атака и успя да изтощи съперника си. Той повтори упражнението в 7-ия рунд, а в 8-ия пласира удар в главата на Брудов, който разклати руснака.

До края двамата боксьори в полутежка категория просто доиграха мача, защото бяха повече от изморени.

След преглеждането на фишовете на съдиите победата по точки беше присъдена на Пулев.

"Благодарен съм на всички за подкрепата ви. Доволен съм от себе си, срещу доста труден съперник, който видимо се чувстваше в "свои води". Очаквам с нетърпение по-скоро да се видя със семейството и децата ми. Лека вечер, обичам ви!", сподели Тервел Пулев след 9-ата си победа при професионалистите.