Турнира на шампионките отново в ефира на БНТ

Българската национална телевизия отново ще направи своите зрители съпричастни на Турнира на шампионките на УТА.

Между 28 октомври и 2 ноември столичната зала "Арена Армеец" ще събере световния женски тенис елит. Шест от осемте участнички в турнира са в топ 20 на световната ранглиста. Българската национална телевизия по традиция излъчва срещите от турнира, като тази година предлага на своите зрители най-високо качество на картината от престижната надпревара.

Жребият и всички мачове ще бъдат предавани по най-новия канал на медията БНТ HD, както и онлайн на bnt.bg. Преките предавания от вторник до петък започват от 17:40 и продължават до късно вечерта. Първите мачове за деня, с участието на Цветана Пиронкова, както и един от полуфиналите ще бъдат излъчвани и по БНТ 2.

През уикенда БНТ 1 също се включва в излъчването на най-вълнуващите двубои. От 23:00 часа по БНТ 1 всяка делнична вечер зрителите могат да гледат и дневници от турнира, които са с продължителност 30 минути. Полуфиналът е в събота от 16:40 часа, а финалът - в неделя от 17:55 часа, и те ще се предават на живо по БНТ 1 и БНТ HD.

Две от значимите имена в историята на българския женски тенис - Любомира Бачева и Елена Пампулова, се включват в анализаторския екип на БНТ. Те ще бъдат гости в студиото с водещ Камен Алипиев. Коментатор е Никола Ибришимов, а негови гости ще са Любомира Бачева и Юлиан Стаматов.