Тръмп и Мърфи работят по въпроса за нова титла на снукър турнира у нас

снимка: Monique Limbos

Първият и последният засега шампион на България по снукър Джъд Тръмп и Шон Мърфи се класираха очаквано на четвъртфиналите на турнира PTC Bulgaria Open. Магьосника се справи с 4:1 със съпротивата на Стюарт Карингтън във втория по бързина двубой от първата сесия за финалния неделен ден в зала „Универсиада“.

Мърфи, който защитава титлата си от миналата година, реализира най-вискоия си сенчъри брейк в турнира от 118 точки, като с това увеличи бройката си на три „стотици“ до момента на българска земя.

Джъд Тръмп срази с 4:2 Фъргал О'Брайън, който имаше добри точкови серии във фреймовете, които спечлеи, като дори поведе в резултата, но класата на Асото и брейк-билдинга му се оказаха прекалено висока летва.

Тръмп, който бе наравно с Джон Хигинс с по 14 сенчъри брейка от началото на сезона, реализира два срещу по-възрастния си опонент. 111 и 119 в решителния шести фрейм извисиха Асото еднолично на първо място по този показател над Вълшебника от Уишоу, който бе отнесен с 0:4 от Марк Уилямс.

Досега са ясни две четвъртфинални двойки, едната от които е особено бляскава – Марк Уилямс срещу Шон Мърфи, а другата е Марк Алън, който в събота елиминира световния шампион Стюарт Бингам, срещу Майк Дън.