Три родни лодки на крачка от финал на Световното по гребане под тепетата

Три български лодки достигнаха до полуфиналите на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

Мъжката ни двойка скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завърши на второ място в репешажа си и получи право да продължи в борбата за големия финал.

Скифьорът Борис Йотов направи спокойна гонка, която му позволи дори да съхрани сили и да завърши на втора позиция в своя четвъртфинал, като също продължава напред.

На полуфинал е и Десислава Георгиева, коята финишира втора в репешажа на женския скиф.

Иван Колев (скиф, лека категория) остана трети в полуфинала за разпределение на финали F/Е и ще гребе на финал F. Представителите на Международната федерация по гребане (ФИСА) пък не спират да хвалят организацията на шампионата.

„Едно голямо благодаря за начина, по който организирате първенството. Получава се едно страхотно състезание, а имаме и много световни рекорди. Сигурен съм, че ще има и още повече, особено, ако вятърът е попътен. А аз знам, че ще е попътен, защото познавам Иван Попов (председателят на организационния комитет б.а.), който може да контролира всичко около първенството”, заяви ковчежникът на ФИСА Майк Уилямс. В Пловдив вече пристигна и президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан.