Трескава подготовка за Европейското по снукър в София

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Европейското първенство по снукър за аматьори ще се проведе в софийския хотел „Рамада“ от 1-ви до 11-ти юни, след като федерацията на Стария континент помоли колегите си от България да организират турнира след невъзможността на Украйна да го проведе.

Всички фенове на снукъра ще могат напълно безплатно да гледат всички мачове от първенството и самия финал. Финалистът пък ще получи право да се пусне в тура при големите професионалисти. Също така целия български елит ще участва в турнира.

За Българската снукър федерация това не е първо домакинство на такъв мащабен турнир, в който ще участват около 180 души в категории мъже, жени и ветерани (мастъри), но за първи път изцяло български екип се занимава с монтажа на масите и като цяло с организацията.

Красимир Камешев е начело на екипа, който около седмица преди началото на Европейското се грижи зала „Диамант“ на хотела да бъде готова за снукър шоу и всички 16 маси да са годни за игра. Камешев освен това ще участва в турнира в категорията на мастърите, като е един от първите в България, занимаващи се със снукър.

„Дори имаме сделка – ако се справим добре, Краси и другите момчета ще обикалят Европа и ще изпълняват поръчки на федерацията по турнирите ѝ“, заяви специално за Sporta.bg президентът на Българската снукър федерация Олег Велинов.

„На Краси това му е основната работа и има периоди, в които е много зает и постоянно има заявка за демонтация и монтаж на маси – той е един от малкото, които могат да монтират билярдни и снукър маси в България."

"Всички маси трябва да са монтирани до събота, за да може тогава само да дооправяме – да са изпрани сукната, да е готово осветлението, да е подготвена залата за откриването в неделя от 10 часа сутринта."

4089259

"Ще има церемония, коктейл, ще видим кой ще бъде официалният гост. Велизар Димитров няма да дойде на откриването, но ще дойде през следващите дни."

"Масите дойдоха от Румъния от предишното Европейско. 12 от Румъния, 4 осигурихме ние от България. На тези 4 маси просто променяме бордовете, за да няма разлика с румънските. Камешев ръководи екипа, Жокер Медия ни помогнаха са осветлението. Един наш приятел – Пламен Местански – успя да влезе в ролята на алпинист и да закачи всичките прожектори на 7-метрова височина."

"Ще има голям екран с лайвскор в залата, отделно пред нея ще има дивани с голям телевизор. Трябва да благодарим много на хотел „Рамада“, защото са ни големи партньори и ни направиха много услуги – преференциални цени за стаите за играчите от България, а и от чужбина, също така ни дадоха цялата зала за половин месец, за да можем да монтираме и демонтираме масите и да проведем 10-дневния турнир."

"Няма да има телевизионна маса, защото нямаше как да захванем всички прожектори на тавана до края на залата – там, където ще има трибуна сега. Нямаше да е проблем да направим място в центъра на помещението за телевизионната маса, но нямаме място за всички необходими прожектори. През 2012-та година, когато имаше телевизионна маса за РТС турнира, от световната федерация използваха колони за прожекторите, защото ги беше страх да ги монтират по тавана. Просто сега нямаше да можем да използваме цялото пространство на залата за всички маси, ако бяхме направили една телевизионна. Не е поради липса на желание от страна на телевизия“, обобщи Велинов.