Треньорът на Украйна призна: Имахме късмет

Украинският национален селекционер Александър Петраков призна, че неговият отбор е победил България със сериозна доза късмет.

Украинците спечелиха мача от група "В" на европейското първенство по футбол за младежи до 19 години с 1:0, след като вкараха при добавка от изпусната дузпа в самия край. В играта обаче, според Петраков, двата тима са били напълно равни.

"Двата отбора бяха равни по притежание на топката и във всички други статистически данни, но все пак аз трябва да призная, че ние извадихме късмет в края на мача.

Познаваме много добре българите, защото играхме контрола срещу тях през март. Загубихме с 0:1 и днес взехме реванш, което ме прави щастлив."

Радвам се и за Танковски, защото той успя да откупи вината си от слабия мач в събота. Говорих с него и му дадох шанс, защото той искаше да играе. Радвам се, че се възползва и игра много добре", каза Петраков, цитиран от БТА.

Победата остави украинците в борбата за първото място в група В, където те са равни с отбора на Германия с по 4 точки. За да продължат напред обаче, възпитаниците на Петраков ще трябва да победят и Бундестима или да се надяват на подвиг от страна на България срещу шампиона Сърбия.